tiistai 12. huhtikuuta 2016

Yarngrimoire

Sovittiin viikonloppuna, että neulon Tuille Leaves of Grassin. Tulimme siihen tulokseen, että sen on ehdottomasti oltava jotain hehkuvaa luontosävyä, ja keskusteluun osallistunut Yarngrimoiren asarum muisti, että varastossa on se mieletön Rongoteus-sävyinen cobweb-merinosilkki, josta tulisi aika huikea Leaves of Grass. Sanoin asalle, ettei vielä laita tulemaan, koska mun piti jotain muutakin tilata Yarngrimoirelta samalla. En kerennyt edes selata mitä muuta, kun irc-privassa jo ilmoitettiin, että nimetön lahjoittaja on ostanut minulle 30 euron lahjakortin Yarngrimoireen. Nimetön lahjoittaja ei ole vieläkään ilmoittautunut ja tunnustanut, mutta olen kyllä julkisesti jo pariin otteeseen sanonut, että jos tällainen lahjominen ei lopu, niin siitä ei hyvä seuraa. Että ei se maailma sillä tavalla pyöri, että nekkis saa aina lahjoja. Siinä voi ihminen muuttua tyytyväiseksi ja onnelliseksi ja tuntea olonsa rakastetuksi. Ei sellainen peli vetele.

Ei kuitenkaan voinut kuin alistua kohtaloonsa ja valita Yarngrimoirelta kolmellakympillä herkkuja.

Tottakai mun piti ottaa kuva viideltä hämärässä huonon varjon heittävän kattolampun alla poistamatta kuvasta koiratyynyä. Sori siitä.

Joo, näette oikein, siellä on lankojen ja kuidun lisäksi pieni punainen Mysteeripussi. Asa on just tollanen!Hehkuvan mielettömän upean poltetun keltaisen kaunis Rongoteus. 1200m/100g. 80% merinoa, 20% silkkiä.Joo, myönnän että halusin kuitua. Mun kehräysharjotukset on vielä aika alkutekijöissään, ja mulla on vielä aika paljon harjoittelukuitunöttösiä, joita sain Tuilta. Yritän epätoivoisesti pitää näppini erossa tästä Tapiosta (niiiiiiin sopiva nimi!), kunnes olen oppinut kehräämään edes jollain tavalla järkevän näköistä lankaa.100 grammaa Supersockia (merino/nylon) sävyssä Frigga. Tämä kuva on hyvin kaukana todellisesta sävystä, jotenkin toi kyseinen Frigga-violetti ei toistu mitenkään. Ei se toistunut mun näytöllä Yarngrimoiren Etsy-kaupassakaan, vaan oli ennemmin jotain ruosteenpunertavan tyyppistä, vaikka oikeasti on tosiaan sellainen hyvinkin violetti. Paljon kauniimpi ja mun makuun tämä Frigga jonka sain, kuin se jota katsoin koneelta! Kyllä, aion neuloa sukkia jatkossa enemmän.Tämä oli sitten niitä, kun sai tuhlata vielä muutaman euron. 25 gramman minivyyhti turkoosia Supersockia, koska miksi ei. Minivyyhdit kiehtoo mua jotenkin. Ehkä vain siksi, että ne vyyhdit on niin södejä. Tätä voisi raidottaa jonkun harmaan tai vihreän tai pinkin tai ihan minkä vaan kanssa. Esimerkiksi tuon seuraavan:Niin, se asa on just tommonen. Pienessä punaisessa Mysteeripussissa oli lahjoja. Koska en selvästikään ole saanut tarpeeksi lahjoja. Toivottavasti kaikki muistaa, että tykkään mun kavereista ilman lahjojakin tosi paljon! Ei sillä, ettenkö tykkäisi lahjoista. Mahdollisesti vielä enemmän, kuin kavereista. Asa laittoi mulle toisen minisukan mun tämän hetken lempivärissä, eli hankalasti valokuvattavassa ja kuvailtavassa vaaleassa erikoisturkoosissa. Tai ainakin tämä on jotain sitä mun lempisävymaailmaa just nyt, ja kyllähän asa sen tietää. Tummempi ja vaaleampi turkoosi ja sitten se harmaa raitasukkiin... Voisi olla aika kiva. Ja sitten siellä oli kaksi tarraa ja ponikangasmerkki. Mää kualen. Ne on niin södejä. Mun täytyy ommella laukku, jotta voin laittaa siihen ton ponin, ja sitten se näkyy kaikkialla.

Rakkaani hei, nyt sen lahjomisen kanssa! Siis että lähettäkää vaan kaikki lahjat mulle, mutta muistakaa että kielsin! Ei sillä, en mä valehdellakaan voi. Postiylläreistä tulee aina lämmin olo. Ja nimetön lahjoittajani: häpeä! Olet ihana. Kiitos.

Ja kertauksen vuoksi: Yarngrimoire on mun lemppareita suomalaisia indie-värjäreitä. Ei siksi, että asarum on mun BFF, vaan siksi, että asa on huikea värjäri, sillä on ihania pohjia ja se tekee järisyttävän kauniita värjäyksiä. Melkein eniten ilahduttaa asan parhaat sävynimet, varsinkin kaikissa klubilangoissa. Suosittelen Laulavaa lankapakettia heti kun sellainen on taas saatavilla.

1 kommentti:

  1. kadehdin ja ihailen ja <3 Sä oot ansainnut kaikki ylläripyllärit nyt!

    VastaaPoista