torstai 10. maaliskuuta 2016

Sätkän kääriminen ihmistyypin määrittäjänä

Ihmisiä on neljää eri tyyppiä:

1. hitaat ja huonot
2. hitaat ja hyvät
3. nopeat ja huonot
4. nopeat ja hyvät

Mä olen tyyppiä kolme. Oon aina ollut. Mua raivostuttaa aivan suunnattomasti ihmiset, jotka tekee asiat hitaasti ja huolellisesti, koska itse teen kaiken nopeasti ja vähän sinne päin. En kykene olemaan huolellinen ja tarkka, vaikka miten yrittäisin. Lähden kaikista kokeista ja tenteistä ja pääsykokeista ja yo-kokeista sillä sekunnilla, kun saa luvan poistua. En siksi, etten osaisi vastata mitään, enkä siksi, että haluan kotiin, vaan siksi, että olen jo kertonut kaiken mitä osaan täysin valmiiksi.

En myöskään mitenkään voi suunnitella tekemisiäni. En pysty piirtämään miellekarttoja ja kirjoittamaan ajatusviivalistoja ja suunnittelemaan tekstien rakennetta. Tai neulomaan mallitilkkuja ja laskemaan tiheyksiä. Mä vaan alotan ja teen ja lopetan ja tuli mitä tuli. Joskus lopputulos on hyvä, joskus vähemmän hyvä. Oon niitä ihmisiä, jotka imuroi koko kämpän, ja sitten joku muu tulee imuroimaan uudestaan.

Se ihan oikeasti hävettää ja ahdistaa usein, kun mua vituttaa ne hitaat tyypit. Että ettekö nyt perkele voisi vaan tehdä tätä hommaa ja siirtyä seuraavaan. Se on väärin, koska ne tyypit yleensä tekee ne hommat paljon paremmin kuin minä. Mä olen ysin (tai 4/5) oppilas, en koskaan kympin (5/5) oppilas. Jos osaisin istua alas ja miettiä mitä tässä kannattaa tehdä, ja sitten tekemisen jälkeen vielä tarkistaa ja viimeistellä, pääsisin varmaan siihen parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Mutta en pysty. Sillä ei ole mitään merkitystä onko kyse hommasta jonka osaan vai hommasta josta en tajua mitään, aikaa menee ihan saman verran.

Onnellinen puoli tässä on se, että sen lisäksi, etten pysty tekemään asioita huolellisesti, en myöskään näe virheitä tai välitä niistä. En tajua, että nurkassa on vielä pölyä. En keksi mitään, miten tenttivastausta voisi parantaa. Saatan huomata virheen pitsihuivissa, mutta mulle on aivan yks paskanhailee että siinä on virhe enkä usko, että kukaan muu sitä virhettä tulee koskaan katsomaan. Toisaalta pikkutarkat perfektionistit ärsyttää, kun niille haluaisi huutaa, että SE ON AIVAN SAMA MILTÄ SE NÄYTTÄÄ, IHAN HYVÄ SE ON, ANNA OLLA JO. Vaikkei olisi edes kyse mistään, mikä vaikuttaa mun elämään.

Oon käärinyt sätkiä koneella muutaman kuukauden, ja nyt kun rikoin jo toisen sätkäkoneeni, aloin opetella käärimään käsin. Kahdessa päivässä olen onnistunut tiputtamaan sätkän käärimiseen kuluvan ajan ainakin puoleen ensimmäisestä sätkästä, mutta lopputulos on edelleen yhtä huono kuin aloittaessa. Ennustan, että käärin vanhana mummona sekunnissa paskan sätkän.

Tätä kirjoitusta varten yritin kääntää käsin sätkän niin hitaasti ja huolellisesti kuin ikinä pystyin. Meni hermot.

Paska sätkä

Kaikenlaiset persoonallisuus-oppimistyyli-erityisherkkyys-adhd-testit on tosi muodikkaita. Olen kehittänyt universaalin testin, joka kertoo ihmisestä kaiken tarpeellisen:
1. Kääri sätkä, mittaa aika ja ota kuva
2. Kääri 40 sätkää lisää
3. Kääri 42. sätkä, mittaa aika ja ota kuva

Voit verrata tuloksiasi alussa listaamiini ihmistyyppeihin. Jos viimeinen sätkäsi on yhtä huono ja sen kääntämisessä meni yhtä kauan kuin ensimmäisellä kerralla, olen pahoillani. Olet ihmisenä surkea ja epäonnistunut, etkä tule koskaan oppimaan mitään. Muissa tapauksissa hyvä, osaat kehittyä ja nyt tarvitsee vain keksiä, miten voit ottaa ilon irti vahvuuksistasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti