perjantai 11. maaliskuuta 2016

Laki turvaa nenänkaivajan yksityisyyttä

Minä kaivan silloin tällöin nenää. Useimmiten kaivan nenää omassa kodissani, mutta joskus myös muiden ihmisten kotona. Päätän itse, missä ja kenen seurassa haluan kaivaa nenää. Milloin, miten usein ja miksi. Kutittaako, onko räkää, huvittaako ihan muuten vaan kaivella nenää.

Se, että menen joskus jonkun toisen ihmisen kotiin kaivamaan nenää omasta halustani, ei tee minusta mitään yleistä nenänkaivajaa, joka kaivaa aina ja kaikkialla nenäänsä joka paikassa miten sattuu huolimattomasti. Jos haluaisin olla yleinen nenänkaivaja, joka kaivaa aina ja kaikkialla nenäänsä joka paikassa miten sattuu huolimattomasti, ei toki siihenkään olisi kellään muulla mitään sanomista. Jokaisella ihmisellä on ihan itsellään oikeus valita omat nenänkaivuutyylinsä. Eikä tarvitse kaivaa nenää ollenkaan, jos ei halua.

Vaikka menisin toisen ihmisen asuntoon kaivamaan nenää, se ei myöskään tarkoita, että minun siitä tietämättä nenänkaivuutani saisi videoida. En ole yleinen nenänkaivaja, joka nauttii sekä nenänkaivamisesta missä tahansa seurassa että sen videoimisesta, äänittämisestä ja valokuvaamisesta. Ja vaikka joku muu sattuisi nauttimaan nenänkaivamisensa videoimisesta, se ei tarkoita sitä, että kaikki nauttisivat.

Laki onneksi suojaa minua ja nenänkaivuutani, eikä kenelläkään ole oikeutta kuvata nenänkaivuutani ilman lupaani. Jos haluaa kuvata kaikkia, jotka tulevat kaivamaan nenäänsä, on siitä ilmoitettava. Silloin potentiaalinen nenänkaivaja voi itse valita, haluaako astua sisälle kuvattavaksi vai ei.

Sillä ei ole mitään merkitystä yhtään minkään kannalta olenko kevytkenkäinen nenänkaivelija, kaivelenko nenää huvikseni missä sattuu tai tykkäänkö omien nenänkaivuukavereideni kanssa kuvata nenänkaivamistani. Minua ja nenänkaivuutani ei saa kuvata kertomatta siitä minulle, ja jos niin tekee, se on rikos.

1 kommentti:

  1. Eipä tästä edes ole pitkäkään aika kun sain whattsuppissa kuvan itsestäni kaivamassa nenääni. Suutuin! Pakko myöntää että suutuin. Olen kieltänyt sukua ja ystäviä täggäämästä minua somessa ilman lupaa enkä halua että minusta otetaan kuvaa ilman luopaa. Onneksi minulla on oikeus kieltää.

    VastaaPoista