torstai 17. maaliskuuta 2016

a-r-v-o-n-t-a!

Mä olen Niitä ihmisiä. Niitä, jotka ajattelee ihan joka ikisellä luennolla tai vastaavalla, että "ei tätä tarvitse kirjoittaa ylös, tämähän on mielenkiintoista, kyllä minä tämän muistan". Jos oikein kovasti skarppaan, kirjoitan sellaisia yksittäisiä avainsanoja tai -lauseita, joista ajattelen muistavani kaiken, mitä luennolla puhuttiin.

Aloin kirjoittaa oppimispäiväkirjaa yhdelle kurssille, joka päättyy ensi viikolla. Luonnollisesti en ole kirjoittanut oppimispäiväkirjaa kurssin alusta asti, niin kuin kuulema kuuluisi tehdä. Onko kukaan koskaan tehnyt niin? En usko.

No, joka tapauksessa. Tutustuin sitten näihin mun kyseisen kurssin muistiinpanoihin. Nämä kaikki on siis tässä mun limenvihreässä kierrevihkossakin ihan tällaisina yksittäisinä ilmauksina, joista ei voi päätellä minkäänlaista asiayhteyttä. Tästä nyt sitten arvaamaan, mistä on ollut kyse:

"KUKA AJATTELISI LAPSIA"

"konteksti-hehkulamppu"

"labyrintissa on sisään- ja ulospääsy, muuten se olisi umpio"

"IHMINEN EI OLE VAPAA"

"MIKSI kulttuurintutkijat = vassareita ?!"


oh really

Surullisintahan tässä on se, että ne tuli tosiaan kaikki tässä. 8 luentoa tiivistettynä viiteen hämmentävään kommenttiin. Ei muuta kuin kirjoittamaan oppimispäiväkirjaa! Kommenttikenttään saa vapaasti arvailla, mihin nämä merkinnät liittyvät. Vinkki: en tiedä. Saa vapaasti analysoida yhtä merkintää tai kaikkia tai ihan mitä vaan. Paras analyysi palkitaan iloisenkeväisellä postikortilla suoraan sydämestä! Voittaja valitaan mielivaltaisesti - ei siis arpomalla - sunnuntaina 20.3. klo 20.00. Jätä jotain yhteystietoja kommenttiisi, jotta voin kysellä voittajalta postiosoitetta.

--huomasin just itsekin, että ei tämä ole arvonta, koska voittajaa ei arvota. Että tulkitkaa nyt vaikka otsikko jonkinlaiseksi intertekstuaalis-ironis-itsereflektoimis-kannanotoksi tai ihan miten tykkäätte.


8 kommenttia:

 1. Mä näen silmissäni kokoajan vaan pienen limenvihreän ponin, jolla on silmälasit ja joka huutelee filosofisia viisauksia ja välillä kiljahtaa suuria oivalluksia (kuten "IHMINEN EI OLE VAPAA!") ja samalla sen pään päällä syttyy hehkulamppu.
  Saanko vastata My Little Pony?

  VastaaPoista
 2. Vastauksena on tietysti runous! Koska:

  KUKA AJATTELISI LAPSIA

  (kontekstina hehkulamppu)

  labyrinttiin on päästävä sisään
  ja sieltä on oltava tie ulos
  ei se ole mikään umpio

  mutta ihminen ei ole vapaa
  se kiertää hehkulamppua lasikuvun sisällä
  ikuista kontekstia etsien

  vain vasemmistolaiset ajattelevat heikoimpia
  siksi he tutkivat kulttuuria.

  VastaaPoista
 3. Ihminen ei ole vapaa!
  Aina on joku, joka katsoo ja ohjaa.
  Katso taivaalle, näe lintu.
  Lintu on näennäisesti vapaa, kuin taivaan lintu.
  Ei, lintu kulkee ilmavirtausten mukaan,
  niinkuin ihminen kulkee virtausten mukaan. Jokainen löytää oman virtauksensa.
  Aina.

  VastaaPoista
 4. Tää tarkottaa vain ja ainoastaan sitä, että joka luennolla sä oot miettinyt kirjoittavas jotain, minkä sitten unohdat, jotta voit myöhemmin järjestää arvonnan, jotta voi KIDUTTAA SETSUA.

  VastaaPoista
 5. Lapsia ei-kukaan ajatteleminen on ironinen viittaus johonkin, jonka luulit muistavasi. Korjaan vielä sen verran, että viittaus voipi olla jopa sarkastinen.
  Jos konteksti häviää hehkulamppua vaihtaessa, jää pimeään.
  Umpiossa ei ole happea. Edellinen on joko masentuneen puhetta tai luonnontieteiden ymmärtämättömyyttä.
  Vapautta ei vaan ole.
  Tutkimus ei kiinnosta oikeistolaisia, tyhmiä on helppo höynäyttää. Talous, voitto, jaada jaada.
  Kokonaisuudesta saisi melko paskan afon.

  VastaaPoista
 6. Jäin jumiin labyrinttiin. Labyrintissa on alku ja loppu ja siinä välillä kamalaa sekasotkua. Ihan kuin elämässä muutenkin. Ja kurssilla! Eli suoriudut kurssista taas kerran loistavasti, koska labyrintissakin on loppu. (Ihan uskomattomat muistiinpanot! ��)

  VastaaPoista
 7. Mut hei, silloin minun nuoruudessa siellä oli sellainen kirjanen nimeltä opinto-opas tjsp. ja siinä luki jotain määritelmiä kurssin sisällöistä jacehkä jopa tavoitteista. Nyt ne on varmaan sähköisenä. Saisko sen pohjalta muutaman sivun väännettyä sitä ihteään? Et niinku joo, joo, oppinut olen ja kovin valaistunut hehkulamppu.

  VastaaPoista